Public Finance Event

Finance in Control

Na afloop van het Public Finance Event weet je of de investeringscapaciteit van woningcorporaties in jouw gemeente voldoende is om te helpen jouw ambities te realiseren. Je wordt ook een betere gesprekspartner omdat je weet hoe je moet omgaan met nieuwe verplichtingen en bedreigingen. En je weet aan welke financiële knoppen jij en de corporatie kunnen draaien.

Wat kun je verwachten?

Jouw gemeente heeft ambities op het gebied van wonen en verduurzamen. Daarbij spelen woningcorporaties een cruciale rol. Maar in elk gesprek vertellen zij dat er geen geld meer is.  Ze hebben immers te maken met hogere kosten, meer ambities en nagenoeg gelijkblijvende inkomsten. Er moet gebouwd worden, de duurzaamheidsopgave moet nog verder omhoog, het onderhoud wordt door schaarste op de arbeidsmarkt veel duurder. En als het even tegenzit gaat de rente omhoog als Standard & Poor’s besluit de triple-A rating voor de corporatiesector te verlagen.

Wat kun je doen?

Het is duidelijk dat er nieuwe financieringsvraagstukken ontstaan waar je samen met de corporaties oplossingen voor moet hebben. Want als je niets doet raak je zomaar out-of-control. Je kunt dat voorkomen. In de eerste plaats moet je exact weten wat er op je afkomt. In de tweede plaats moet je weten hoe je zo slim mogelijk met alle nieuwe uitdagingen en regelingen kunt omgaan. Aan welke knoppen kun je draaien zodat je samen met de woningcorporatie meer middelen overhoudt voor je doelstellingen? En precies daarover gaat het Public Finance Event. In een halve dag krijg je het inzicht dat jij nodig hebt om de investeringscapaciteit te kunnen beoordelen.

Waarom deelnemen?

Je wilt een goede inschatting kunnen maken van de investeringscapaciteit van woningcorporaties in jouw gemeente. Want alleen dan haal je je doelen op het gebied van wonen en verduurzamen.  Daarom is dit event een must. Na een halve dag ben jij een betere gesprekspartner van de corporaties in jouw gemeente.

Voor wie?

Dit event is bedoeld voor CFO’s, financieel directeuren, bestuurders, financieel managers, financial controllers, commissarissen, fiscalisten, risk managers, administrateurs, business controllers, beleidsadviseurs die werkzaam zijn bij gemeenten, woningcorporaties, zorg, onderwijs, rijksoverheid evenals financieel specialisten van Big4-kantoren en andere adviseurs.

Deelnemers

Inmiddels meldden zich al deelnemers aan afkomstig van gemeenten en woningcorporaties uit onder meer Heerlen, Reuver, Velserbroek, Den Haag, Pijnacker, Leiden, Nijmegen, Den Helder, Helmond, Made,  Zwolle, Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Amstelveen en anderen. Ben je er ook bij?

Programma en Sprekers

TIJD ONDERWERP
Inloop en ontvangst met koffie en thee
WELKOM - Roel van de Bilt, directeur Rabo REF
OPENING DOOR DAGVOORZITTER - Gerard Erents, partner Orka-advies
Lunchworkshops: kies uit een van de workshops, aangeboden door de kennispartners
DE INVESTERINGSCAPCITEIT VAN CORPORATIES - Prof.dr. Johan Conijn, directeur Ortec Finance en buitengewoon hoogleraar Woningmarkt UvA
Welke ruimte is er nog, ambitie of apathie, nieuwe relaties gemeenten en  corporaties
STILLE RESERVES: WAT DOEN WE MET €300 MILJARD MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - Arnold Pureveen, Bestuurder CFO Woonzorg Nederland
Wel of niet activeren, is een gang naar de beurs een optie? Aflossen staatsschuld of investeren in de maatschappij. Politieke, financiële en maatschappelijke wenselijkheid.
FISCALE ONTWIKKELINGEN - Reinder Wiersma, Partner bij Deloitte
Actualiteiten en nieuwe maatregelen, gevolgen van ATAD, verhogen verhuurderheffing, aftrekmogelijkheden
Netwerkpauze
EXPERTPANEL: stellingen en discussie met de zaal
HET LAGERHUISDEBAT. We debatteren gezamenlijk over:
Cashen van maatschappelijk vastgoed. In control zijn van public finance. Verantwoorde financiering van maatschappelijke opgaven
Conclusies door dagvoorzitter - Gerard Erents, partner Orka-advies
Borrel en afsluiting

Kennispartners

De kennispartners van dit event zijn toonaangevende organisaties op het gebied van mensen, middelen en kennis op het gebied van de publieke financiering. Zij stellen hun expertise beschikbaar en zijn aanwezig om concrete vragen van jouw organisatie te beantwoorden. Aan deze editie van het Public Finance Event werken mee Hofmeier, Rabobank, BMC en AFS Group.

Partners Finance

Prijs

Deelname kost €495,- ex btw.

Locatie

Rabobank hoofdkantoor, Croeselaan 18 te Utrecht

Datum

Donderdag 6 december 2018

Meld je aan

* verplicht veld