DE KRACHT VAN KWETSBAREN

Werkgroep De Kracht van Kwetsbaarheid

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Neem deel aan dit hybride event dat alweer voor de vierde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Draai het om

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

12 oktober 2021

Deelnemers

Maximaal 300 personen

Het is een hybride event, met 30 deelnemers in onze studio en tot 300 deelnemers online.

(gratis voor leden)

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ochtendprogramma en sprekers

09.30OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
09.40TRENDS EN VISIE
10.15KWETSBAREN ALS KANS
10.50PAUZE
11.10KEYNOTE SPREKER
12.00SAMENVATTING EN DISCUSSIE

Middagprogramma en sprekers

13.30WELKOM EN UITLEG door Fadime Örgü
13.45WORKSHOPS – Kies de workshop die bij jou past
1. WORKSHOP NIEUWE ORGANISATIEVORMEN
De werkgroep Kracht van Kwetsbaarheid heeft een jaar lang gewerkt aan nieuwe organisatiemodellen om de toename van het aantal kwetsbaren en daarmee de toegenomen druk op de eigen medewerkers aan te kunnen. Zij bespreekt de belangrijkste scenario’s en passende organisatievormen.
2. WORKSHOP VERNIEUWING
Samenwerkingspartners zijn belangrijker dan ooit. Maar wie neemt welke rol en verantwoordelijkheid? Het is tijd voor vernieuwing. Een van de werkgroepen presenteert haar voorstellen en gaat in gesprek met deelnemers aan de workshop.
3. WORKSHOP WOONOVERLAST
Leer hoe je zelf een stappenplan woonoverlast maakt. En ontdek de rol die gemeente, politie en buurtbewoners hebben in de gezamenlijke aanpak van woonoverlast.
4. WORKSHOP VERWARD GEDRAG
In deze workshop kijken we wie nu eigenlijk die personen zijn met verward gedrag en wat hun toename voor jouw werk betekent.
14.45AFSLUITING EN START NIEUWE WERKGROEPEN
We vatten de inhoud van de workshops samen en bespreken wat we hebben bereikt. Daarna heten we de deelnemers aan de nieuwe werkgroepen welkom. Tenslotte kijken we vast vooruit naar het komende jaar.

Hybride event

Het event De Kracht van Kwetsbaren 2021 is een hybride event dat theorie en praktijk combineert in een nieuwe vorm. Hybride wil zeggen dat we maximaal 30 deelnemers in onze studio ontvangen en tot 300 deelnemers online die allemaal samenwerken op 1 dag. Zo kun je direct virtueel aanschuiven bij de werkgroepen, meedoen aan workshops, e-books en presentaties downloaden, advies vragen aan de sprekers en contact leggen met collega’s uit het hele land.

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare burgers, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

• de andere leden van GemeentenNL
  • managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice
  • beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • wetenschappers, adviseurs en marktpartijen met kennis van het thema