Een thuis voor iedereen

“Een thuis voor iedereen” is wat velen met ons wensen, maar nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Laat staan een veilige en stabiele basis waar mensen zich kunnen ontplooien. En dat tekort loopt steeds verder op. Iedereen verdient een thuis. Hoe kunnen we een thuis voor iedereen, ook zij die daar hulp bij nodig hebben realiseren? Wat is daaraan mensen, middelen en samenwerking voor nodig?

Direct aanmelden voor leden

Datum en plaats

13 oktober 2022,
Locatie wordt nader bepaald

GRATIS DEELNAME voor leden

Grote urgentie

Een thuis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd. Het is vaak de stap naar verdere ontplooiing en verbetering van de persoonlijke situatie. De huisvestingsmogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben zitten echter in een trend van verslechtering in plaats van verbetering. Wanneer een passend thuis ontbreekt, dreigt algauw een negatieve spiraal van (sociale) problemen. Er is dus een grote urgentie om ons over dit probleem te buigen.

Woningtekort

Daarnaast kampt Nederland met een groot woningtekort. En dat woningtekort loopt steeds verder op. Daar tegenover staat dat de bevolking het komende jaar naar verwachting ook groeit.

De roep naar oplossingen

Het probleem en de urgentie is groot. Samen met experts en jou gaan we op zoek naar de mogelijkheden en oplossingen die er wel zijn. Wat kunnen we op dit moment wel doen om de toekomst van dit probleem te veranderen? Na dit event:

1. Ontdek je de rode draden van het wonen, in het bijzonder die van aandachtsgroepen.
  2. Heb je inzicht in wat er aan mensen, middelen en samenwerking nodig is.
  3. Heb je nieuwe manieren van denken, doen en organiseren ontdekt om aan de slag te gaan.

INLOOP
09:15 OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgu geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
09.30  ONTWIKKELINGEN – VASTZITTEN IN DE RODE DRADEN door prof. dr. ir. Marja Elsinga, Housing Institutions & Governance (TU Delft)
Welke belangrijkste ontwikkelingen maken dat een thuis voor iedereen (nog steeds) een zeer lastige opgave is? In deze bijdrage ontdekken we de rode draden van het wonen in Nederland.
09.50 IN DIALOOG
Middels het aansluitende socratische dialoog geven we met alle deelnemers vervolgens betekenis aan deze ontwikkelingen en waarden.
10.30 KORTE BREAK
10.45 VISIE - AANDACHT VOOR EEN THUIS
Waar anderen naar elkaar wijzen, doen wij het met elkaar. Hoe stellen we (nieuwe) beweging in gang om een thuis voor iedereen te realiseren. Wat is daarvoor nodig nu en in de toekomst?
11.05 IN DIALOOG
Middels het aansluitende dialoog maken we van visie een uitvoerbaar plan. Bepalen we onze eigen fundamentele waarden die nodig zijn voor de waarden van morgen.
GETTING THE PICTURE & DOORKIJK
De drie onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen. Waar kunnen we de handen schudden en waar is werk aan de winkel nodig?
12.00 LUNCHPAUZE
13.00 EINDE EVENT

Belofte van dit event

Met dit event zoeken we naar antwoorden op de vraag: Hoe realiseren we voor 2030 een thuis (stabiele en veilige basis) voor iedereen, ook zij die daar hulp bij nodig hebben? Wat is daarvoor nodig op het gebied van mens, middelen en samenwerking?

Voor wie

Dit event is bedoeld voor iedereen die een bijdrage kan en wil leveren aan deze opgave om een thuis te bieden voor iedereen. Denk aan woningcorporaties, gemeenten, ontwikkelaars, bouwers, adviseurs, kennisinstituten en vastgoedbedrijven. Tegelijkertijd is het een ledenevent waar de leden van CorporatieNL elkaar ontmoeten.

Online of offline aanwezig

Er zijn voor dit online event maximaal 100 plekken beschikbaar om op locatie het event bij te wonen. Vind jij het leuk om op de locatie aanwezig te zijn in plaats van achter de computer? Vermeld dat bij je aanmelding in het opmerkingenveld. Let op, vol is vol.

Aanmelden voor dit event

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen.  Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en weer er voortaan ook bij.