Digital Event 2021

event datastrategie

Het Digital Event 2021 gaat over jouw werk. Want dat verandert de komende jaren ingrijpend. En of je het nu wilt of niet je zult meer met robots moeten samenwerken, meer kunstmatige intelligentie gaan gebruiken en overspoeld worden met data. Sommige van jouw taken zul je overdragen aan machines en andere taken komen erbij. Want de digitale transformatie is de volgende fase ingegaan. Blijf niet aan de zijlijn staan, je moet meedoen.

De volgende fase in

In de eerste fase van de digitale transformatie waren we vooral bezig met de digitalisering van bestaande processen en systemen. Onze klanten konden digitaal een aanvraag indienen en we experimenteerden wat met datatoepassingen. Inmiddels merk je dat we in een volgende fase zitten.

In deze nieuwe fase veranderen onze businessmodellen en de manier waarop we ons werk doen:
- we hoeven de computer niet meer te vertellen wat deze moet doen, het is nu omgekeerd: de computer vraagt ons of het goed is wat hij doet
- onze chatbots worden steeds slimmer in het beantwoorden van vragen van burgers
- we werken met splinternieuwe dashboards die ons elk moment vertellen hoe we ervoor staan en die ons nieuwe beleidsmaatregelen voorstellen
- om ons heen ontstaan nieuwe vormen van werken, wonen en mobiliteit
- er zijn steeds meer platformen waar slimme computers burgers helpen om zaken onderling te regelen zonder dat onze hulp nog nodig is

Je zit al middenin de volgende fase van de digitale transformatie. Jouw werk verandert snel en jij moet nu ook veranderen. Want jij bent degene die de computer moet vertellen wat deze wel of niet mag doen en je moet de controle daarop organiseren. Kun je dat al? Wil je dat al? Mag je dat al

Datum en plaats

Dinsdag 18 mei 2021

Het Digital Event 2021 is een hybride event, met 30 deelnemers in onze studio en tot 300 deelnemers online.

Prijs

€595,- exclusief BTW
(gratis voor leden)

Wat je kunt verwachten

Dit event besteedt aandacht aan:
- de gevolgen van de belangrijkste digitale ontwikkelingen voor jouw werk
- hoe je de hele organisatie betrekt bij de stap vooruit
- de visie vanuit de wetenschap op de relatie tussen mens en digitale technologie
- bewezen praktische modellen en technieken voor het omgaan met de toenemende hoeveelheid data
- wat er op je afkomt, hoe je daarop kunt reageren en hoe je anderen meekrijgt in verandering

Wat het jou oplevert

Na afloop van dit event weet je hoe jouw werk verandert en welke invloed je daar zelf op hebt. Je weet wat je volgende stap moet worden en hoe je daarbij de rest van de organisatie meekrijgt. Ook beschik je over praktische instrumenten en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

OCHTENDPROGRAMMA - visie en verhalen

TIJD ONDERWERP
OPENING EN WELKOM
Moderator Lykle de Vries geeft zijn toelichting op programma, techniek, vragen en deelt zijn visie op het thema. Ook deelt hij de belangrijkste resultaten van het onderzoek dat we onder alle deelnemers houden.
TRENDS - De Digitale Storm
Er waait letterlijk een digitale storm, want de ontwikkelingen gaan razendsnel en de adoptie door de maatschappij gaat nog sneller. Je moet dus bewegen, maar waar naartoe? We behandelen de belangrijkste stromingen binnen de digitale storm, geven praktijkvoorbeelden en betrekken je bij de betekenis voor jouw werk.
UIT DE PRAKTIJK - Wat medewerkers beweegt
Mensen zijn de belangrijkste schakel bij verandering. In dit praktijkvoorbeeld behandelen we een voorbeeld van een digitale transformatie waarbij goed rekening is gehouden met wat medewerkers beweegt. Zo lopen belangen van medewerker en organisatie synchroon op weg naar een volledige digitale organisatie.
HANDS UP
Ben je een voorloper, hoe ontwijk je hindernissen en wat doen anderen al in de digitale transformatie. Doe mee en krijg inzicht in waar jij staat ten opzichte van anderen.
VISIE - De nieuwe relatie mens-robot, wie is de baas?
Prof. Dr. Jenny van Doorn (Rijksuniversiteit Groningen) onderzoekt de relatie tussen mens en robot. Volgens Van Doorn zijn robots hard nodig omdat er te weinig mensen zijn om al het werk te doen. Omdat ook jij in je werk met robots zult samenwerken is het belangrijk om te weten hoe je deze aanstuurt. Maar wie is de baas: mens of robot? En hoe kun je vandaag al robots instrueren om morgen enkele taken van jou over te nemen?
SAMENVATTING, DISCUSSIE en INTERACTIEVE OPDRACHTEN
Onder leiding van moderator Lykle de Vries halen we het net op. Wat hebben we geleerd en welke vragen willen we nog stellen? Vertel ook je eigen verhaal als je dat wilt en profiteer van de tips die je van anderen krijgt.
TEST - Ben jij klaar voor de toekomst?
Beantwoord 10 vragen en bekijk je score. Onder de deelnemers verloten we een mooie prijs.
LUNCHPAUZE, CONTACT & DOWNLOADS
Tijdens de pauze blijven de 3 sprekers aanwezig zodat je ze 1-op-1 vragen kunt stellen over de stap die jij wilt zetten in de digitale transformatie. Ook kun je de presentaties, onderzoeken en relevante papers downloaden.

MIDDAGPROGRAMMA - workshops en werkgroepen

TIJD ONDERWERP
WELKOM EN UITLEG
We leggen uit hoe je mee kunt doen aan het programma en wat het je oplevert. Je krijgt gelijk een aantal hand-outs, checklists, onderzoeken en voorbeeldplannen als download aangeboden.
WORKSHOPS - Kies de workshop die bij jou past
1. WORKSHOP DIGITALE TRANSFORMATIE
Na deze workshop weet je wat er nodig is voor een succesvolle transformatie. Ook weet je of je eigen organisatie, afdeling of team al klaar is voor de volgende stap. Je leert wat de kansen en risico’s zijn en je kunt met een concreet stappenplan beginnen. En oh ja, het is een workshop dus je gaat ook echt aan de slag met anderen. Doe mee!
2. WORKSHOP DRAAGVLAK VOOR VERANDERING
Als je oprechte belangstelling hebt voor wat anderen belangrijk vinden dan lukt het om ze mee te krijgen in jouw verhaal. Dat geldt zeker voor digitale veranderingen en al helemaal als je elkaar niet elke dag meer ziet op kantoor. Voorkom digitale angst en leer hoe je anderen meekrijgt in verandering.
3. WORKSHOP DATASTRATEGIE
De werkgroep Datastrategie heeft een jaar lang geïnventariseerd welke datastrategie bij welk type organisatie past. Tijdens een interactieve workshop geeft zij daar een overzicht van, werkt de strategieën kort uit en benoemt de criteria op basis waarvan de keuzes zijn gemaakt. Heb jij ook te maken met steeds meer data in jouw werk? Kies dan welke strategie het beste bij jou past.
4. WORKSHOP MAATSCHAPPELIJKE DATA
De werkgroep Maatschappelijke Data heeft onderzocht wat data betekent voor de toekomst van jouw organisatie en welke invloed data heeft op je maatschappelijke bijdrage. Zij presenteert en bediscussieert 4 scenario’s, geeft de mate van waarschijnlijkheid aan en werkt elk scenario uit.
AFSLUITING EN START NIEUWE WERKGROEPEN
We vatten de inhoud van de workshops samen en bespreken wat hebben bereikt. Daarna heten we de deelnemers aan de nieuwe werkgroepen welkom. Tenslotte kijken we vast vooruit naar het komende jaar.

Hybride event

Het Digital Event 2021 is het eerste hybride event in Nederland dat digitale theorie en praktijk combineert in een nieuwe vorm. Hybride wil zeggen dat we maximaal 30 deelnemers in onze studio ontvangen en tot 300 deelnemers online die allemaal samenwerken op 1 dag. Zo kun je direct virtueel aanschuiven bij de werkgroepen, meedoen aan workshops, e-books en presentaties downloaden, advies vragen aan de sprekers en contact leggen met collega’s uit het hele land.

Zij doen ook mee

Heb jij te maken met digitalisering, data, beleid, organisatie of de strategie van je organisatie? Of wil je gewoon meer weten over dit onderwerp? Ontmoet:

- de leden van GemeentenNL
- bestuurders, directieleden, wethouders en secretarissen
- managers sociaal domein, wonen, bedrijfsvoering, ruimte, hrm
- beleidsadviseurs, strategen, communicatieadviseurs, marketeers
- hoofden informatisering, hoofden ict, adviseurs, projectleiders, personeelszaken
- beleidsadviseurs en medewerkers binnen de afdelingen sociaal domein, wonen, ruimte, bedrijfsvoering of staf
- managers en medewerkers van andere organisaties zoals woningcorporaties, kennisinstituten, onderwijs en markt

Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van GemeentenNL? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

 

Inschrijfformulier