DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Werkgroep De Kracht van Kwetsbaarheid

De kwetsbare burger is geen probleem, maar een kans

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Bezoek dit event dat alweer voor de derde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Draai het om

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Wees erbij, maak van dit probleem een kans

27 oktober 2020

Deelnemers

Maximaal 100 personen

Theater Gooiland, Luitgardeweg 10, Hilversum.
De locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

(gratis voor leden)

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ontdek de voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan

Programma en sprekers

09.30OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü
09.45TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst
10.15KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, directeur Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht in wijken. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet.
10.45PAUZE – koffie, thee en bijpraten
11.15KEYNOTE SPREKER
Participatie vereist meer moed
12.00SAMENVATTING EN DISCUSSIE
12.30LUNCHPAUZE
13.30CASE BESPREKING
Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk
Case 1: Hoe zorg je dat bewoners zich thuis veilig voelen? De experts van iLOQ geven je concrete voorbeelden van innovaties waarmee je de beveiliging van een wooncomplex eenvoudig kunt realiseren
14.15RESULTATEN WERKGROEP
Bespreking van de nieuwe integrale aanpak die van de toename
van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem
15.00AFSLUITING – drankje en hapje

Zij komen ook

Heb jij te maken met kwetsbare burgers, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

• managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice
  • beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • wetenschappers, adviseurs en marktpartijen met kennis van het thema

Deelnemen

De leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen. Zij kunnen ook de andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Direct aanmelden