DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID (online)

Werkgroep De Kracht van Kwetsbaarheid

De kwetsbare burger is geen probleem, maar een kans

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Bezoek dit online event dat alweer voor de derde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Draai het om

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

27 oktober 2020

Deelnemers

Maximaal 100 personen

(gratis voor leden)

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ochtendprogramma en sprekers

09.30OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt visie op thema
09.40Officiële opening met videoboodschap
09.45TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst. Na de presentatie volgt een interview door Fadime en kunnen deelnemers meedoen aan het gesprek.
10.15KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, directeur Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht in wijken. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet. Fadime stelt Ronald een aantal indringende vragen en gezamenlijk maken we de vertaling naar de praktijk.
10.45PAUZE
11.15KEYNOTE SPREKER
Participatie vereist meer moed. De spreker volgt, het is een autoriteit op het gebied van kwetsbare bewoners.
12.00SAMENVATTING EN DISCUSSIE

12.30LUNCHPAUZE
Tijdens de pauze kun je natuurlijk iets anders gaan doen, maar je kunt ook kijken naar eerder opgenomen video’s en interviews over het thema van vandaag.

Middagprogramma en sprekers

13.30RESULTATEN WERKGROEP door Kim Oude Luttikhuis, strategisch adviseur wonen en zorg bij Gemeente Berkelland
De werkgroep bespreekt haar nieuwe integrale aanpak die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem.
14.15CASE BESPREKING door Ferry Nekkers, country manager iLOQ
Hoe zorg je dat bewoners zich thuis veilig voelen? Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk over veilig wonen voor kwetsbare groepen. Maak kennis met innovaties waarmee je de beveiliging van een wooncomplex eenvoudig kunt realiseren.
15.00VRIJE DISCUSSIE EN BRAINSTORM
Aan de hand van vooraf toegestuurde vragen, stellingen en praktijkervaringen leidt Fadime het gesprek over wat we geleerd hebben en hoe we nu verder gaan.
15.30AFSLUITING
Samenvatting, vervolg en virtuele toast

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare burgers, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

• de andere leden van GemeentenNL
  • managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice
  • beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • wetenschappers, adviseurs en marktpartijen met kennis van het thema