Aanpak woonoverlast

Aanpak woonoverlast

Overlast ervaart iedereen anders. De een houdt van dancemuziek en de ander van klassieke muziek, maar wel allebei zo hard mogelijk. De een ziet een leuke hond en de ander alleen de uitwerpselen. Overlast is voor iedereen anders en is deels ook afhankelijk van gewenning en tolerantie. Maar aanhoudende overlast kan het woongenot en gevoel van veiligheid van bewoners ernstig bedreigen. Voor de leefbaarheid in de wijk en van de bewoners is het van belang zo snel en zo vroeg mogelijk in te grijpen. De aanpak is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeenten, woningcorporaties, politie en buurtbewoners.

Wat je leert

Na deze training weet je welke rol de gemeente, woningcorporatie, politie en buurtbewoners hebben in de gezamenlijke aanpak van woonoverlast. Je kent de rol van anderen en leert hoe je je samenwerkingspartners kunt aanspreken op hun rol in de gezamenlijke aanpak. Je kunt zelf een stappenplan aanpak woonoverlast maken. En je weet hoe je met de bewoners moet communiceren, hoe je aan verwachtingsmanagement kunt doen en welke juridische stappen je kunt nemen.

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan deze training deelnemen

Locatie

Volg deze online training live via je computer, laptop of mobiel

Datum

15 september 2022


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00 Definitie woonoverlast
Wie is de overlastgever?
Netwerk woonoverlast, wie heeft welke rol?
De rol van de gemeente
Wet- en regelgeving (Wet Aanpak Woonoverlast)
10.30Pauze
Maatregelen en mogelijkheden (buurtbemiddeling, mediation en de skaeve huse)
Stappenplan aanpak woonoverlast
Dossieropbouw
Verwachtingsmanagement
Tips en praktijkcases
12.30Samenvatting, vragen en afsluiting

Trainer

Vanessa Middelkoop, Eigenaar Recherchebureau DPD Consultancy
Opsporing zit in het DNA Vanessa Middelkoop. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan binnen specialistische eenheden van de politie en als Sociaal Rechercheur bij meerdere gemeenten. Sinds 2013 is zij eigenaar van een Recherchebureau waarbij complexe overlast/ fraude centraal staat. Haar kennis en ervaring deelt ze graag binnen de corporaties en gemeenten. Vanessa is gedreven door een enorme passie voor het vak en weet door haar rijke achtergrond zich in de verschillende rollen te verplaatsen. Alles wat zij doet, zakelijk of privé doet zij met dezelfde inzet en passie.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor coördinatoren, regisseurs, wijkmanagers, gebiedsmanagers, projectleiders, beleidsmakers en adviseurs op het gebied van volkshuisvesting, leefbaarheid, veiligheid, toezicht en handhaving bij gemeenten, woningcorporaties en sociale wijkteams.


Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.